ПРОВЕДЕНО ПРИЙМАЛЬНІ ВИПРОБУВАННЯ ПРОГРАМНО-ТЕХНІЧНОГО КОМПЛЕКСУ КЕРУВАЛЬНОЇ СИСТЕМИ БЕЗПЕКИ ПТК УСБ-1 ДЛЯ ЕНЕРГОБЛОКУ №2 ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ АЕС

У листопаді 2021 року на майданчику ПрАТ «СНВО «Імпульс» проведено приймальні випробування програмно-технічного комплексу керуючої системи безпеки (ПТК УСБ-1) енергоблоку № 2 Хмельницької АЕС.

ПТК УСБ призначений для ініціювання спрацьовування систем безпеки, здійснення контролю та управління ними у процесі виконання заданих функцій. ПТК УСБ забезпечує реалізацію керуючої функції безпеки та функцій нормальної експлуатації в обсязі існуючого проекту одного каналу керуючої системи безпеки (включаючи технологічні захисту, блокування, сигналізацію, автоматичне регулювання, дистанційне управління виконавчими механізмами відповідного каналу системи безпеки), отримання інформації про стан параметрів технологічних процесів передачею в блочну інформаційно-обчислювальну систему (ІОС).

Метою проведення приймальних випробувань ПТК УСБ-1 ХАЕС-2 було підтвердження відповідності постачання комплекту обладнання ПТК УСБ для енергоблоку №2 ВП ХАЕС вимогам технічного завдання, конструкторської та нормативної документації.

За результатами приймальних випробувань комісія у складі представників Skoda JS a.s., Хмельницької АЕС, ДНТЦ ЯРБ та ПрАТ «СНВО «Імпульс» констатувала, що випробування проведено відповідно до плану та методики проведення даних випробувань та результати випробувань підтверджують відповідність ПТК УСБ вимогам технічного завдання та нормативної документації. Конструкторська, експлуатаційна та програмна документація ПТК УСБ відповідають вимогам технічного завдання та обладнання готове до постачання на енергоблок №2 Хмельницької АЕС.

prev
01 / 02
next

Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: