ПРОВЕДЕНО ПРИЙМАЛЬНІ ВИПРОБУВАННЯ СИСТЕМИ ВНУТРІШНЬОРЕАКТОРНОГО КОНТРОЛЮ ДЛЯ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

У грудні 2023 р. на полігоні СНВО «Імпульс» було успішно проведено приймальні випробування верхнього рівня модифікованої системи внутрішньореакторного контролю енергоблоку № 4 Рівненської АЕС (ВР СВРК-М2).

ВР СВРК-М2 виконує диверсифікований розрахунок нейтронно-фізичних параметрів активної зони з використанням двох програмних комплексів: "Beacon-TSM" (Westinghouse) та національного розрахункового комплексу "ImCore" (СНВО "Імпульс"). Програмне забезпечення, що реалізує розрахунок теплогідравлічних параметрів РУ та всі інші функції, а також обладнання верхнього рівня - виробництва СНВО «Імпульс».

ВР СВРК-М2 забезпечує:

  • контроль змішаних завантажень з паливом будь-яких постачальників та ТВС з різною висотою паливного стовпа;
  • профільування палива і в аксіальному, і в радіальному плані;
  • можливість прямого контролю лінійного енерговиділення на потвельному рівні;
  • електронний альбом нейтронно-фізичних показників з урахуванням предиктивних функцій системи;
  • інформаційну підтримку оператора у режимах маневрування потужністю.

За результатами роботи приймальна комісія, у складі представників РАЕС, ДІЯРУ та СНВО «Імпульс», резюмувала: ВР СВРК-М2 з комплектом документації повністю відповідає вимогам ТЗ, нормам, правилам та стандартам з ядерної та радіаційної безпеки, включаючи вимогу до кіберзахисту, і готовий до постачання на РАЕС.


Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: