УСПІШНО ПРОВЕДЕНО ПРИЙМАЛЬНІ ВИПРОБУВАННЯ ПРОГРАМНИХ І ТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ ДЛЯ МОДИФІКАЦІЇ СВРК З ІНТЕГРАЦІЄЮ ПФР «BEACON-TSM» ДЛЯ КОНТРОЛЮ АКТИВНОЇ ЗОНИ

В рамках робіт ДП «НАЄК «Енергоатом» з диверсифікації джерел постачання ядерного палива для АЕС України та відповідно до документа «Програма робіт з впровадження модернізованого ядерного палива виробництва компанії «Вестингауз» для енергоблоку №3 ВП РАЕС» в СНПО «Імпульс» розроблено програмні та технічні засоби для модифікації СВРК з інтеграцією підсистеми нейтронно-фізичних розрахунків «BEACON-TSM».

Модифікована СВРК-М забезпечує контроль теплогідравлічних та нейтронно-фізичних характеристик РУ в умовах широкого спектру стаціонарних та змішаних паливних завантажень активних зон РУ, що мають ТВС різних виробників.

З 15 по 17 грудня 2021 року на майданчику ПрАТ «СНПО «Імпульс» було проведено приймальні випробування модифікованої СВРК-М з інтеграцією підсистеми нейтронно-фізичних розрахунків «BEACON-TSM».

Приймальна комісія у складі представників Рівненської АЕС, ДНТЦ ЯРБ та ПрАТ «СНПО «Імпульс» провела приймальні випробування програмних та технічних засобів для модифікації СЗРК на відповідність вимогам технічного завдання та нормативної документації з ядерної та радіаційної безпеки. За результатами випробувань було підтверджено відповідність модифікованої СВРК-М вимогам технічного завдання, конструкторської документації, нормативної документації та готовності до постачання на енергоблок № 3 Рівненської АЕС.

prev
01 / 02
next

Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: