НА ПІВДЕННОУКРАЇНСЬКІЙ АЕС ВВЕДЕНО В ПРОМИСЛОВУ ЕКСПЛУАТАЦІЮ СИСТЕМУ КОНТРОЛЮ КОНЦЕНТРАЦІЇ БОРНОЇ КИСЛОТИ

У квітні 2022 року на енергоблоці №3 ПАЕС введено в промислову експлуатацію системи контролю концентрації борної кислоти.

Приймальна комісія у складі представників замовника, ДІЯРУ, Харківського НДПКІ «Енергопроект» та СНВО «Імпульс» констатувала, що обладнання системи повністю відповідає вимогам технічних умов, проектної документації та готове для промислової експлуатації.

Система включає 22 нейтронних аналізатора різного типу, пристрої реєстрації та відображення, символьні індикатори, джерела швидких нейтронів, комплекти монтажного, технологічного та сервісного обладнання, а також комплект технічних та програмних засобів метрологічного забезпечення.

Понад десять енергоблоків АЕС, включаючи закордонні, оснащені аналогічними системами. Їх відрізняє: висока точність вимірів, хороша надійність роботи в жорстких умовах впливу зовнішніх факторів (гамма-випромінювання, електромагнітні перешкоди, вібраційні, ударні навантаження та ін.) та простота експлуатації.

Фахівці Імпульсу постійно працюють над покращенням характеристик, оскільки вимоги до таких систем постійно посилюються з боку наглядових органів та замовників.

prev
01 / 02
next

Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: