НА ЕНЕРГОБЛОКУ №1 ХАЕС ВВЕДЕНО В ПРОМИСЛОВУ ЕКСПЛУАТАЦІЮ ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯ СИСТЕМИ ЕЛЕКТРОЖИВЛЕННЯ СУЗ

У серпні 2022 року в рамках комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків введено у промислову експлуатацію на енергоблоці №1 ХАЕС електрообладнання системи електроживлення системи управління та захисту (СЕП СУЗ).

Приймальна комісія у складі представників замовника, ДІЯРУ та СНВО «Імпульс» констатувала, що електроустаткування повністю відповідає вимогам нормативних документів щодо ядерної та радіаційної безпеки України. У результатах приймальних випробувань комісія зазначила, що етап дослідної експлуатації електроустаткування СЕП СУЗ у складі ядерної установки завершено з позитивними результатами і готове для промислової експлуатації.

Електроустаткування СЕП СУЗ забезпечує безперервне електроживлення програмно-технічного комплексу системи групового та індивідуального управління. У ньому реалізовані новітні технології в частині надійності, діагностики, реєстрації та архівування подій.

Виходячи з позитивних результатів випробувань, вирішено запровадити електрообладнання СЕП СУЗ у промислову експлуатацію.


Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: