ПРОВЕДЕНО ПРИЙМАЛЬНІ ВИПРОБУВАННЯ ПТК КОНТРОЛЬНО-ВИМІРЮВАЛЬНИХ ПРИЛАДІВ СНЕ ТВ

У січні 2023 р. на майданчику СНВО «Імпульс» у Києві комісією, що складається з представників НАЕК "Енергоатом", АЕС, ДНТЦ ЯРБ та СНВО «Імпульс», було проведено приймальні випробування програмно-технічного комплексу контрольно-вимірювальних приладів системи нормальної експлуатації турбінного відділення (ПТК КВП СНЕ ТВ).

ПТК КВП СНЕ ТВ нового покоління відрізняється від експлуатованих аналогічних за функціями ПТК меншою кількістю обладнання та збільшеною надійністю. В ПТК КВП СНЕ ТВ застосовано сучасні комплектуючі та реалізовано цифрове управління виконавчими механізмами.

За результатами приймальних випробувань, проведених відповідно до узгоджених в установленому порядку програми та методики, комісія констатувала, що ПТК КВП СНЕ ТВ повністю відповідає вимогам технічного завдання, нормам, правилам, стандартам з ядерної та радіаційної безпеки (включаючи вимоги до кіберзахищеності), конструкторській, технологічній, експлуатаційної документації, а також документації щодо програмного забезпечення.

Комісія визнала ПТК КВП СНЕ ТВ готовим до постачання на АЕС.


Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: