ПРОВЕДЕНО ПРИЙМАЛЬНІ ВИПРОБУВАННЯ ПРОГРАМНО-ТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ ДЛЯ МОДЕРНІЗАЦІЇ МСКУ-4 ІЗ СКЛАДУ ПТК КВП СНЕ РВ

У квітні 2023 р. на майданчику СНВО «Імпульс» у Києві комісією, яка складалася з представників НАЕК "Енергоатом", ХАЕС, ДІЯРУ та СНВО «Імпульс», було проведено приймальні випробування програмно-технічних засобів (ПТЗ) для модернізації промислового контролера МСКУ-4 з метою реалізації цифрового каналу зв'язку ПТК КВП СНЕ РВ енергоблоку №2 ХАЕС з ПТК САР СНЕ РВ.

Комісія досліджувала матеріали попередніх та типових випробувань ПТЗ провела необхідні експерименти, перевірила комплектність та якість технічної документації.

За результатами роботи комісія зробила висновки, що ПТЗ повністю відповідають вимогам технічного завдання, нормам, правилам та стандартам з ядерної та радіаційної безпеки, включаючи вимоги оновленого стандарту СОУ НАЕК 100:2022 “Інформаційні та керуючі системи, важливі для безпеки атомних електричних станцій”.

В акті випробувань зазначено, що конструкторська, технологічна, експлуатаційна документація та документація до програмного забезпечення відповідають вимогам ТЗ та достатні для застосування.

Комісія рекомендувала ПТС до постачання на Хмельницьку АЕС.


Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: