ТИПОВІ ВИПРОБУВАННЯ РОБОЧОЇ СТАНЦІЇ ПС5140

У січні 2024 р. на майданчику СНВО «Імпульс» успішно проведено типові випробування робочої станції ПС5140.

Метою випробувань була оцінка ефективності та доцільності внесення змін до ТУ на робочі станції ПС5140, викликаних новими вимогами двох нормативних документів:

  • • нової редакції СОУ НАЕК 100:2022 «Інженерна, наукова і технічна підтримка. Інформаційні та керуючі системи, важливі для безпеки атомних електричних станцій. Загальні технічні вимоги»;
  • введеного в дію НП 306.2.237-2022 «Вимоги до кіберзахисту інформаційних та керуючих систем атомних станцій для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки».

У випробуваннях взяли участь представники НАЕК «Енергоатом», ДІЯРУ, атомних електростанцій та СНВО «Імпульс». Комісія розглянула представлені матеріали випробувань у повному обсязі та провела вибіркові експериментальні перевірки. Результати випробувань визнані позитивними, підтверджено доцільність та ефективність внесення змін до ТУ.

Комісія рекомендувала поширити результати випробувань на всі виконання робочих станцій ПС5140 у рамках нової редакції ТУ.


Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: