УЧАСТЬ СНВО «ІМПУЛЬС» У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ПЕРСПЕКТИВИ ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙ У АТОМНУ ЕНЕРГЕТИКУ»

СНВО «Імпульс» підтримало проведення VI Міжнародної науково-технічної конференції, виступивши у ролі спонсора та партнера.

Представники СНВО «Імпульс» взяли участь в заході. Спеціалістом дивізіону «Системи внутрішньореакторного контролю» Олександром Трофименком було зроблено доповідь «Досвід впровадження систем внутрішньореакторного контролю нового покоління СВРК-М2 на базі НРК «ImCore»». У доповіді підкреслено, що:

  • вперше в Україні розроблено національний розрахунковий комплекс НРК «ImCore», на основі якого реалізовано СВРК нового покоління – СВРК-М2;
  • проведено всеосяжну верифікацію й апробацію НРК «ImCore»;
  • СВРК-М2 експлуатується на чотирьох енергоблоках, планується оснащення інших енергоблоків АЕС України.

Після доповіді зав’язалась дискусія за актуальними теоретичними і практичними питаннями внутрішньореакторного контролю, зокрема обговорювались відмінності алгоритмів розрахунку нейтронно-фізичних та теплогідравлічних параметрів для реакторів ВВЕР-1000 великої серії В320 і малих серій - В302 і B338.

Результати участі в конференції підтвердили актуальність виконуваних і запланованих проєктів з розвитку СВРК.


Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: