У ПРОМИСЛОВУ ЕКСПЛУАТАЦІЮ ВВЕДЕНА СИСТЕМА КОНТРОЛЮ ПРОТІКАННЯ ТЕПЛОНОСІЯ ПЕРШОГО КОНТУРУ НА ЕНЕРГОБЛОЦІ №2 ПІВДЕННОУКРАЇНСЬКІЙ АЕС

У липні 2022 року, в рамках комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій, у промислову експлуатацію введено систему контролю протікання теплоносія першого контуру СКПТ на ПАЕС-2.

СКПТ призначена для контролю герметичності обладнання та трубопроводів головного циркуляційного контуру реакторної установки з ВВЕР-1000, своєчасного виявлення місця течі теплоносія першого контуру, оцінки її величини в режимах нормальної експлуатації, з порушеннями нормальної експлуатації та в режимі «мала течія». СКПТ першого контуру реакторної установки складається з підсистем акустичного контролю та контролю вологості.

У результаті приймальних випробувань комісія зазначила, що роботи з дослідної експлуатації виконано в повному обсязі, завершено позитивно, обладнання системи повністю відповідає вимогам технічного завдання та готове для промислової експлуатації.

Виходячи з позитивних результатів випробувань, вирішено запровадити СКПТ у промислову експлуатацію на енергоблоці ПАЕС-2.


Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: