НА ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ АЕС ВВЕДЕНО В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ПТК САР СНЕ РВ

На Хмельницькій АЕС введено до дослідної експлуатації програмно-технічний комплекс системи автоматичного регулювання системи нормальної експлуатації реакторного відділення енергоблоку №2.

Мета впровадження ПТК САР СНЕ РВ – заміна застарілого аналогового обладнання на сучасне цифрове, що дозволяє підвищити якість та стійкість регулювання, збільшити коефіцієнт використання встановленої потужності при експлуатації енергоблоку.

ПТК САР, який має триразове резервування, виконує прийом та обробку вхідних сигналів, автоматичне регулювання, формування керуючих впливів для підтримки технологічних параметрів відповідно до заданих алгоритмів, передачу необхідної інформації в блокову інформаційно-обчислювальну систему.

Склад ПТК САР:

  • сервер діагностування та архівування, робоче місце оператора САР на базі робочих станцій ПС 5140;
  • комплекси керуючі МСКУ-4.1 – 3 шт.

Приймальна комісія визначила, що обладнання системи повністю відповідає вимогам технічного завдання, нормативної, проектної документації та вирішила прийняти її до дослідної експлуатації.


Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: