ПРОВЕДЕНО ПРИЙМАЛЬНІ ВИПРОБУВАННЯ ПРОГРАМНО-ТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ ДЛЯ МОДЕРНІЗАЦІЇ СИСТЕМ АВТОМАТИКИ ЕНЕРГОБЛОКІВ АЕС

У листопаді 2022 р. на майданчику СНВО «Імпульс» у Києві комісією, що складається з представників НАЕК "Енергоатом", ДНТЦ ЯРБ та СНВО «Імпульс», було проведено приймальні випробування пристроїв зі складу програмно-технічних засобів нового покоління для модернізації систем автоматики енергоблоків АЕС.

Метою модернізації є мінімізація та збільшення надійності роботи обладнання систем автоматики за рахунок застосування сучасних комплектуючих та цифровізації апаратури управління виконавчими механізмами, що дозволить підвищити безпеку експлуатації енергоблоків та їх коефіцієнт використання встановленої потужності.

Комісії були представлені промисловий контролер МСКУ 4.33, що має триразове резервування, та кросова шафа Шкр-22. За результатами приймальних випробувань, проведених відповідно до узгоджених в установленому порядку програми та методики, комісія констатувала, що пристрої повністю відповідають вимогам технічного завдання, нормам, правилам та стандартам з ядерної та радіаційної безпеки (включаючи вимоги до кіберзахищеності), а також конструкторській, технологічній та експлуатаційної документації.

Комісія рекомендувала обладнання для постачання на енергоблоки АЕС у складах ПТК систем нормальної експлуатації реакторного, турбінного відділень та ПТК керуючих систем безпеки.


Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: