ПРИЙМАЛЬНО-ЗДАВАЛЬНІ ВИПРОБУВАННЯ ОБЛАДНАННЯ РЗА ПУСКОРЕЗЕРВНОГО ТРАНСФОРМАТОРУ НА ПАЕС

Наприкінці листопада 2022 р. було успішно проведено приймально-здавальні випробування обладнання релейного захисту та автоматики, виготовленого для оснащення пускорезервного трансформатора (потужність 63 000 кВ·А, напруга 150 кВ).

У складі комісії були фахівці замовника – ПАЕС та постачальника – СНВО «Імпульс». Метою випробувань було визначення відповідності обладнання РЗА конструкторської та експлуатаційної документації, вимог технічних умов, чинної нормативної документації, а також оцінка його готовності до постачання на ПАЕС.

Обладнання РЗА трансформатора складається з дев'яти шаф і панелей з п'ятнадцятьма мікропроцесорними пристроями релейного захисту та автоматики ImPR1 різного функціонального призначення, з пристроями, які серійно випускаються СНВО «Імпульс» за ТУ. У цьому проекті було реалізовано заміну застарілого обладнання РЗА за такими функціями:

  • основного та резервного комплектів захистів;
  • диференціального захисту шин та резервного захисту на стороні високої напруги;
  • сигналізації та управління;
  • диференціальних захистів шин магістралей резервного живлення;
  • автоматики керування охолодженням;
  • схеми живлення пристроїв РЗА постійним струмом та ін.

Випробування, проведені на майданчиках СНВО «Імпульс» та ПАЕС, показали повну відповідність ImPR1 функціональному призначенню, вимогам ТУ, нормативної документації, а також конструкторської та експлуатаційної документації.

У підсумковому акті результати приймально-здавальних випробувань визнано позитивними. Відповідно до контракту та рекомендацій комісії обладнання РЗА трансформатора поставлено на ПАЕС.


Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: