НА ЕНЕРГОБЛОКУ №2 ПАЕС ВВЕДЕНО В ПРОМИСЛОВУ ЕКСПЛУАТАЦІЮ СИСТЕМУ ВІБРОШУМОВОЇ ДІАГНОСТИКИ

СНВО «Імпульс» продовжує виконувати свої зобов'язання щодо участі у заходах комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС.

У серпні 2022 року введено у промислову експлуатацію систему віброшумової діагностики реакторної установки СВРШД на ЮУАЕС-2

СВРШД призначена для вібромоніторингу та діагностування основного технологічного обладнання реакторної установки, включаючи реактор із внутрішньокорпусними пристроями, з метою виявлення аномальних вібраційних станів обладнання, викликаних появою в ньому дефектів, зміною умов його закріплення або зростанням гідродинамічних навантажень на обладнання з боку потоку теплоносія першого контуру в режимі нормальної експлуатації.

У результатах приймальних випробувань комісія зазначила, що роботи з дослідної експлуатації виконано в повному обсязі, завершено з позитивними результатами, обладнання системи повністю відповідає вимогам технічного завдання та готове для промислової експлуатації.

Виходячи з позитивних результатів випробувань, вирішено запровадити СВРШД у промислову експлуатацію на енергоблоці №2.


Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: