20 КОМПЛЕКСІВ КОНТРОЛЮ ЗА ТЕХНІЧНИМ СТАНОМ РУХОМОГО СКЛАДУ АКРО-Б ВСТАНОВЛЕНІ НА ОБ'ЄКТАХ АТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ»

СНВО «Імпульс» успішно завершив контракт з АТ «Укрзалізниця» на постачання комплексів автоматичного моніторингу технічного стану рухомого складу в руху.

20 комплексів апаратуры дистанційного контролю рухомих одиниць АКРО-Б встановлено на станціях та перегонах Одеської та Південно-Західної залізниць. За підсумками двох з половиною місяців контрольованої експлуатації було прийнято рішення про введення комплексів «АКРО-Б» в постійну (промислову) експлуатацію.

АКРО-Б – недавня (2020) розробка СНВО «Імпульс», - cучасний багатофункціональний комплекс програмно-технічних засобів для дистанційного контролю стану ходових частин рухомого складу та будівництва систем моніторингу, які значно підвищують швидкість виявлення проблемного рухомого складу і підвищують ефективність його обслуговування і ремонту. Кожен комплекс включає в себе перегінне (напольне та постове) і станційне обладнання. За цим контрактом також були поставлені комплекти запасних частин для АКРО-Б.

АКРО-Б має ряд переваг в порівнянні із засобами контролю стану рухомого складу попереднього покоління, що експлуатувалися в Україні. До основних переваг АКРО-Б можна віднести:

  • Збільшення ймовірності та достовірності виявлення перегрітих буксових вузлів рухомих одиниць та загальмованих колісних пар за рахунок: контролю температури найбільш інформативних буксових вузлів та дисків коліс; можливості контролю руху поїздів як у прямому так і у зворотному напрямках одним комплектом апаратури без будь-яких обмежень; графічного представлення оператору станційного обладнання температурних профілів буксових вузлів та дисків коліс (що дає можливість підвищити точність визначення перегріву в складних випадках, наприклад, при частковому перекритті зони вимірювання температури) і виключити хибни спрацьовування внаслідок випадкових короткодіючих «сплесків»;
  • Моніторинг до чотирьох лінійних пунктів контролю одним комплектом станційного обладнання;
  • Можливість об'єднання всіх лінійних контрольних точок в єдину систему централізації АКРО-Ц;
  • Значне скорочення трудових і фінансових витрат на періодичне технічне обслуговування за рахунок вбудованої підсистеми самодіагностики і автоматизації процесу калібрування;
  • Можливість розширення функцій АКРО-Б (виявлення дефектів коліс по колу катання, контроль нижнього габариту та виявлення сходу з рейок колісних пар і інші функції) за рахунок модульної архітектури, що дозволяє інтегрувати в комплекс додаткові підсистеми контролю.

Сєвєродонецьке НВО "Імпульс" – провідний в Україні розробник, виробник та постачальник високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць.
 
Ми в соціальних мережах: